Svar till Sibella

Hej! Jag ska opereras andra gången nu i dec, och jag är jätte nervös, och jag undrar om man får går igenom sammasak? Som första operationen? Hur länge fick du vara i sjukhuset, och hur länge var du borta från skolan? Skulle vara tacksam om du skulle svara! :)

Hej!
Tråkigt att höra att du behöver operera dig igen. Varför behöver du göra det? (Nyfiken som jag är)
Det är beroende på hur stor din nya operation är. Min andra operation var mindre (4 kotor istället för 7 som första op) men man går tyvärr igenom samma sak igen. Vissa saker är lättare så som att du vet hur allt går till osv och vissa saker är svårare så som att läggas in= du vet vad som väntar dig. 
Vid andra operation var jag på sjukhuset i 12 dagar, detta berodde på att jag fick en infektion i ärret och var tvungen att stanna kvar för att få antibiotika. Skolan var jag helt borta från i 5 veckor sen började jag vara där i etapper. En lektion om dagen för att sen bygga på med fler och fler. Var nog tillbaka helt efter 8 veckor skulle jag tro. 
Massa lycka-till-kramar! 

2 år sen idag!

 

Röntgenbilder

 
 
 
Här kommer ett par röntgen bilder. De fyra ihop är före och efter första resp. andra operation. Den ensamma bilden är min senaste röntgen.

 Återbesök gjort

Skrev ett långt inlägg igår när jag satt på tåget ner till Linköping men det rederades tyvärr så gör ett nytt försök nu. 

Var på mitt sista (!!!!!!) återbesök hos dr. Tropp igår. Ryggen ser jättefin ut, så underbart skönt att höra. Dock är jag väldigt stel, stelare än vad man borde göra så han tyckte jag borde besöka en sjukgymnast och börja stretcha. Jag är väldigt stel i mina lår och rumpmuskler och detta påverkar att jag får ont i min ländrygg. Så för att jag ska få mindre ont måste jag börja stretcha. Så ska verkligen försöka med detta nu!!  Röntgenbild ska jag försöka få upp någon dag när jag fått den.

En annan sak som jag också skrev om igår var att jag sprang Lidingö Tjejlopp i söndags. 10 km i teräng och väldigt mycket backar. Extremt jobbigt med tanke på att jag inte tränat på kanske 3 år? Men jag hade ett mål på 70 min och jag gick i mål på 69 min och 39 sekunder så jag är väldigt nöjd med det!! Har haft ont i hela kroppen efter loppet men inte i ryggen så de va väldigt skönt!!  Känns verkligen som att ryggen inte är ett stort problem längre.

Har fått lite frågor på senare tid, och vill ni ha svar snabbt så lägg till mig på fb eller skicka ett meddelande där. Tittar bloggen nästan varje dag men dock är det inte alltid jag orkar skriva ett inlägg.


RSS 2.0