2012-06-28

Snart slut på denna jobbvecka. Ska bli skönt med helg för då kommer ju som vanligt min älskling hem, men denna helg så åker även jag hem och träffar det saknade folket i Karlskoga. Ska även hinna se Maskinen spela på statt när dom ändå är i stan. Men tillbaka till jobbet. Även fast jag städat, cyklat i mängder (2mil bara idag), handlat mm så känner jag inte av ryggen vilket är väldigt skönt! 
 
Blev ett kort inlägg men vet inte vad jag mer ska skriva :)
 
3 år och 25 dagar efter första operation
8 månader och 10 dagar efter andra operation

2012-06-25

Första dagen på jobbet gjord! Vart mest på kontoret men även till några kunder. Har vart mycket att lära men varit spännande. Blir likadan dag imorgon med:) 
Även lyckats få in en bild på datorn på min rygg. Ärren ser mer röda ut än vad de är för det vita runt om får de se ut som de är mer röda.

2012-06-25

Första dagen på jobbet gjord! Vart mest på kontoret men även till några kunder. Har vart mycket att lära men varit spännande. Blir likadan dag imorgon med:) 
Även lyckats få in en bild på datorn på min rygg. Ärren ser mer röda ut än vad de är för det vita runt om får de se ut som de är mer röda.

2012-06-23

Sitter hemma hos pöjken min och väntar på maten som jag själv lagar. Igår var det midsommar för den som missade de. Firade först i stugan med familjen och sen på kvällen var det grillkväll hos mig, eller ja de va syrran som hade hand om allt så jag var gäst i mitt egna hus - trevligt trevligt! Kvällen var riktigt kul och rätt sjuk! Spelade även brännboll och idag så känns det i kroppen. Har ju som ni märkt inte tränat allt för mycket på senare tid så träningsvärken sitter i och ryggen känns av, fast det är nog också bara träningsvärk (hoppas jag!).
Börjar jobba på måndag med så nu har jag "flyttat" till örebro med. Testa på att bo själv eftersom Micke jobbar i Stockholm på vardagarna. 
Ska försöka att få in nya bilder på ärren och från röntgen någon dag! :)
 
3 år och 20 dagar efter första operationen. 
8 månader och 5 dagar sen andra operationen.

2012-06-19

London resa var underbart bra! Var så nervös vid säkerhetskontrollen eftersom jag inte hade mitt intyg med mig men de gick bra både dit och hem :) de enda som var lite jobbigt va att jag inte är så van att stå och gå så länge så ryggen gjorde lite ont här och var. Men de löste sig med en fikapaus och lite panodil.
.
En fråga till er som läser min blogg. Varesig ni läser varje dag eller om detta är första gången.
Tycker ni det är bra att jag skriver mer än bara om vad som händer just med ryggen (så som London, student osv) eller ska jag bara hålla mig till det dom handlar om skolios? Snälla svara på detta så vet jag vad ni vill läsa:)


2012-06-13

Fått bästa student/födelsedagspresent idag av mamma, pappa och syster!<3 Imorgon åker jag och min syster till London och spenderar helgen där :D ska blir så kul!!! Men jag har tappat bort mitt intyg för ryggen så hoppas det går bra ändå. Alla doktorer har ju sagt att de ska funka utan så de hoppas jag på nu!
.
Jag och min älskade syster<3


2012-06-12

Älskar mina ärr men hatar min bränna runt om dom haha

2012-06-11

STUDENTEN!
en underbar dag!

2012-06-10

Lite bilder från min bal som var i tisdags!
bilder från student kommer antagligen imorn :)
(ni som läser båda mina bloggar får se samma inlägg på båda två)


2012-06-04

Inne på sista skolveckan som inte består av en enda lektion. Idag var det grillning som gällde och imorgon väntas balen, som jag längtat!! Onsdag=röd dag och torsdag är vi lediga för då städar ettorna och tvåorna skolan och pyntar för fredagen när vi äntligen får springa ut!!:D
Uppdateringar och massvis med kort kommer efter denna vecka!
Puss på er så länge <3


2012-06-03 - frågor

Blev utmanad av Sara (atthaskolios.blogg.se -hoppas jag skrev rätt:) att svara på dessa frågor:)

1. När upptäckte du din skolios? Och hur kände du då över din skolios?
Den upptäcktes när jag gick i 6an av skolsyster och just då skrattade jag bara över det, trodde inte det skulle bli som det blev.

2. Hur känner du idag över din skolios?
Nu är nästan de enda som märks mina ärr och jag tänker inte jättemycket på det.

3. Varför började du blogga om skolios?
Blev inspirerad av andra som gjorde det och sen ville jag hjälpa andra och ha nått ställa att skriva ner mina tankar på.

4. Har du några besvär av din skolios? (så som smärta, stel m.m.)
Är väldigt stel men inget annat som jag kommer på nu.

5. Vilka bloggar om skolios läser du regelbundet?
Julhaz.blogg.se och atthaskolios.blogg.se

6. Vad tycker du om min blogg? Något du vill att jag ska ändra på eller skriva om?
Tycker den är bra. Du skriver det man vill veta och det viktiga och inte allt de där som man inte bryr sig om:)

7. Hur ser framtiden ut med din skolios? (ska du operera dig, ha korsett eller liknande?)
Nu ska allt vara över hoppas jag, korsettbehandling och 2 operationer senare.

8. Får du ofta frågor om din skolios? Och i så fall vad brukar folk fråga?
Ja många frågar om ärren och alla blir lika fascinerade. Roligaste var nu när vi va i Napa och en krogvakt kom fram 3 på natten och frågade om tejpen, ärren och allt där till utan att säga något annat innan.

9. Vad skulle du vilja jobba med i framtiden?
Det som jag fått jobb inom, ekonomi.

10. Hur gör du med träningen vad det gäller din skolios? (Tips på någon träningsform?)
Just nu tränar jag inte alls men ska söka upp en sjukgymnast för att träna rörlighet.

11. Har du träffat många nya människor tack vare din skolios?
Aldrig träffat någon annan bara över internet:)


2012-06-03

För exakt tre år sen låg jag på operationsbordet för första gången och visste inte riktigt vad som väntade mig. Jag trodde nästan att jag skulle kunna vara med på skolavslutningen som var 8 dagar senare för att så ont/skadad kunde man väl inte bli tänkte jag. Men det kunde man visst. Jag missade min skolavslutning i 9an och min systers bal och student. Det sommarlovet var det värsta i mitt liv. Det bestod inte av sol, bad, sena kvällar med kompisar utan det bestod av smärta och sängliggande. Men om man även tänker efter så var det ett av de bästa sommarloven. Jag kunde efter de känna mig snygg, mådde mycket bättre och mitt självförtroende o självbild stärktes. Jag blev nästan en ny människa när jag väl började på Karlskoga idrottsgymnasium (gamla Walthers) efter den sommaren. Att börja där är ett av mina bästa beslut. Jag har hart tre underbara år där med mina fina klasskamrater och på fredag ska vi skiljas åt. Då springer vi ut i våra vita klänningar o mössor. Men tillbaka till dagen för tre år sen. När jag väl vaknade upp gjorde jag det men smärta, hade så ont så att jag inte kunde ligga stilla. Den dagen sa jag många roliga kommentarer men en som jag aldrig kommer glömma är den när jag sa till min pappa med väldigt fullaktig röst "de är lugnt pappa, detta fixar vi, om en vecka är jag hemma för att se min syster ta studenten". Det stämde delvis de jag sa, för en vecka senare var jag hemma men såg inte när min syster sprang ut utan fick träffa henne när hon väl kom hem igen.
Då visste jag inte vad som väntade. Jag trodde att allt var klart nu men jag hade fel. För ca 7 månader sen fick jag uppleva allt de där igen. Men nu är jag så glad för att jag gjort det och att det förhoppningsvis är slut. För snart börjar mitt äventyr i ny stad och nya människor och så klart mitt hjärta så bara att se vart de leder mig.
Vad jag ville med detta inlägg ja de kan man undra för det vet jag inte ens själv. Kände bara för att skriva lite.
.
3 år efter första operation
7 månader och 16 dagar sen andra operation


RSS 2.0